Solarij

SolarijStoječi solarij SUNVISION V100 XL je med solariji visokega kakovostnega razreda.

Stoječi solarij vam zagotavlja bolj enakomerno porjavitev (CPI sistem 42 - tih žarnic skupne moči 5kW) in zdravo sončenje.

Za vas imamo na voljo tudi darilne bone.

Zakaj v solarij?

Sonce, ki je simbol življenja, nam daje veliko pozitivne energije, učinki UV-sevanja na zdravje pa so dokazani, saj telo proizvaja pomemben vitamin D3. Sončenje v solariju je zaradi spremenjenih podnebnih razmer in tanjšanja ozonske plati, priporočljivo. Za porjavitev je potrebno približno 5 obiskov, seveda pa je stopnja porjavelosti odvisna tudi od tipa vaše kože.

Dobro nahranjena koža učinkovito sprejema UV svetlobo. Da dosežete najbolj zdravo kožo, morate več zdravih učinkovin vnesti v telo, od znotraj in od zunaj. Kožo postavite v najbolj naravno stanje, tako da se lahko naravni procesi odvijajo v vašem telesu. Pred sončenjem priporočamo uporabo krem, ki negujejo vašo kožo in obenem pripomorejo k lepši in trajnejši porjavitvi. Kreme pred in po sončenju so naprodaj na recepciji. Sončenje blagodejno vpliva na naše telo in počutje, a v naših krajih je omejeno le na nekaj toplejših poletnih mesecev. Zato se veliko ljudi odloča za obiske solarija, ki jih lahko obiskuje celo leto, tako v zimskem kot poletnem času.

Tipi kože

Ljudje se na sončno sevanje odzivamo različno - odvisno od tipa kože. Za pravilno izpostavljanje soncu in uporabo solarija je treba poznati lasten tip kože. Razlikujemo šest tipov kože, pri čemer v Evropi prevladujejo prvi štirje tipi. TIP I Izrazito svetla polt, rdečkasti lasje, modre oči, zelo močna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno polt ima približno 2 odstotka vseh Srednje Evropejcev. TIP II Svetla polt, svetli do svetlo rjavi lasje, modre, sive ali zelene oči, močna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno kožo ima približno 12 odstotkov vseh Srednje Evropejcev. TIP III Normalna polt, temno blond do rjavi lasje, sive do rjave oči, zmerna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno kožo ima 78 odstotkov vseh Srednje Evropejcev. TIP IV Svetlo rjava do olivna polt, temni lasje, temne oči, neznatna nagnjenost k sončnim opeklinam. Takšno polt ima okoli 8 odstotkov vseh Srednje Evropejcev. Ljudje, ki imajo zelo svetel, bled tip kože, se lahko na začetku sončijo le v solarijih s šibkejšo UV močjo in časom do 10 minut, ljudje z zelo temno kožo pa lahko uporabijo močnejše solarije in daljši čas sončenja.

Napotki za sončenje

Pogosto imamo zdravstvene pomisleke glede sončenja v solariju, toda če se ravnamo po navodilih za sončenje v solarijih, večjih nevarnosti za našo kožo ni. V solariju se sončimo največ enkrat dnevno, v prvih 2-3 tednih pa največ 10krat. Dosežena barva kože se obdrži z 1-2 kratnim sončenjem na teden.

Pred sončenjem določimo svoj tip kože in določimo čas trajanja sončenja, ki varira od 5 minut za bledo-beli tip kože do 15 minut za zelo temni tip kože. Svetujemo, da se pred sončenjem stuširate, saj milo odstrani vsa naravna olja, zaradi katerih mogoče nebi enakomerno porjaveli.

Pred sončenjem se slecite, odstranite vso kozmetiko in nakit. Tisti, ki nosijo kontaktne leče, je bolje, da jih v času sončenja v solariju odstranijo iz oči. Zaščitite si lase, še posebej, če imate beljene. Stopite v solarij in zaprite vrata.

Pri sončenju imejte zaprte oči, po možnosti si jih zaščitite z zaščitnimi očali.

Ko s sončenjem končate prosimo, da solarij poškropite s priloženim dezinficirnim sredstvom in ga do suhega obrišete s papirno brisačo. 2-3 ure po sončenju tuširanje ni priporočljivo (razen, če se zelo spotite). Počakajte, da se koža ohladi.

Priporočamo, da si telo po sončenju namažete z vlažilnimi kremami. Uporaba krem z zaščitnimi faktorji pred sončenjem ni potrebna, ker ima solarij vgrajene zaščitne filtre, ki varujejo pred nevarnim sevanjem. Ni  priporočljivo, da bi se na isti dan sončili v solariju in na soncu!

Porjavelost

Čeprav pri sončenju z UV-metodo ni bojazni za sončne opekline, naj bi bili na začetku pozorni na osebno občutljivost kože. Ljudje z normalno kožo dosežejo enakomerno porjavelost po treh do petih sončenjih, ki trajajo odvisno od tipa kože, od 5 do 15 minut. Na začetku naj bi se sončili vsak drugi dan. Ko dosežemo želeno porjavelost, nam eno do dve sončenji na teden zadostujeta, da jo ohranimo. Porjavelost se ohrani približno dva do štiri tedne po zadnjem sončenju. S posebno kozmetiko za sončenje v solariju lahko zagorelost ohranimo celo dalj časa. V solarijih lahko uporabljamo le kreme, ki so namenjene sončenju v solariju in pospešujejo porjavitev ter polepšajo ten kože. Zaradi delovanja infrardečih žarkov lahko občutljiva koža v solariju tudi pordi. Takšna pordečitev pa ni opeklina, a je treba čas sončenja skrajšati. Zlato pravilo se glasi: ne pretiravajte. Sončite se pametno. Obisk solarija v pomladnih mesecih učinkuje tudi proti spomladanski utrujenosti, v koži ustvari zaščito pred soncem in pripravi kožo na vroče poletne dni. Solarij je v današnjih spremenjenih podnebnih razmerah in zaradi tanjšanja ozonske plasti priporočljiv.

KONTAKT

Fitnes Stegnar
Sebenje 47b
4294 Križe

Tel.: 0599 21 248
E: info@fitnes-stegnar.si

 

OBRATOVALNI ČAS:

PON – PET: 7.30 - 22.00

SOB, NED IN PRAZNIKI:
16.00 – 21.00

PRAZNIČNI DELOVNI ČAS
OD 23.12.2017 DO 2.1.2018

sobota; 23.12.2017 11h-21h
nedelja; 24.12.2017 - ZAPRTO
ponedeljek; 25.12.2017-ZAPRTO
torek; 26.12.2017 16h - 21h
sobota; 30.12.2017 11h-21h
nedelja; 31.12.2017 - ZAPRTO
ponedeljek; 1.1.2018 - ZAPRTO
torek; 2.1.2018 16h-21h

LOKACIJA

Fitnes Stegnar - Sebenje

SPONZORJI

Avtohiša Vrtač  Atelje BM Graphics

   

Ključavničarstvo Koritnik